15:30

Valskogs IK

Referat: IK Oden - Valskogs IK

Första hemmamatchen för säsongen spelades på "bortaplan" på Wenströmska IP:s konstgräs eftersom gräset på Brandthovda IP ej är spelklart.
Vi mötte ju Valskog i DM-semifinalen då det var en tuff match, 2-2 och vinst i straffsparksläggningen med 7-6.
Vi visste att de gärna slår långt på sin snabbe forward nr 11 Filip Springfeldt men trots det så hade vi inte koll när han sprang sig fri och kunde sätta 0-1 efter 10 minuter, en välplacerad bredsida precis innanför bortre stolpen. Men vårt försvarsspel var lite tveksamt i det läget, vi hade chansen att ta en frispark högt upp på vår planhalva men lät spelaren komma förbi alldeles för enkelt.
Annars dominerade vi kraftigt spel- och chansmässigt i första halvlek och kunde gjort 2-3 mål på de chanser vi skapade.
Men Valskogs målvakt var mycket duktig och höll dem kvar i ledningen med ett antal fina räddningar.
Dock var han chanslös när vi fick straffspark i slutet av första halvlek efter att Marko blivit fälld. Dalibor dundrade in straffen stenhårt i högra hörnet!
Nu kändes det som om vi skulle vända matchen men istället gjorde Filip Springfeldt 1-2 på Valskogs andra målchans i matchen. Jonathan skulle täcka ut bollen vid sidlinjen och den var också 20-30 cm över linjen men Springfeldt tog bollen och fortsatte spela eftersom assisterande inte höjde flaggan. Han drev in i straffområdet och satte bollen distinkt i vänstra hörnet utan chans för Jocke. Riktigt tungt underläge med 1-2 i paus.
Händelser 1:a halvlek
6' Sinan kommer fri med målvakten men har dålig vinkel, kan passa snett inåt bakåt men väljer skott och målvakten räddar till hörna
10' 0-1 Valskog genom nr 11 Filip Springfeldt
13' Nytt friläge för Sinan och denna gång skjuter han utanför
15' Fin djupledsboll av Dalibor till Sinan som har sitt tredje friläge men Valskogs back kastar sig fram och stöter undan bollen
18' Bra upprullning där Morat sidledspassar till Karwan som får bra träff men målvakten gör en grym räddning till hörna
24' Casper bryter in från vänster och skjuter ett skott mot främre krysset som målvakten lyckas tippa till hörna!
25' Hörna av Morat som Sinan nickar utanför
27' Nytt bra anfall där Dennis hittar in till Morat som skottfintar med vänstern och skjuter med högern, tyvärr över ribban
28' Stenhård frispark av Dalibor som är på väg in men målvakten slänger sig och gör en otrolig räddning!
29' Morat driver majestätiskt fram på Valskogs planhalva och lägger ett perfekt instick till Karwan som kommer fri, skjuter en yttersida som målvakten räddar utan större problem
31' Marko fälls i straffområdet och domaren blåser för straffspark!
33' 1-1 Oden genom Dalibor på straffspark
38' 1-2 Valskog genom nr 11 Filip Springfeldt
43' Gult kort på nr 8 i Valskog för kapning
45' Casper tar sig ner på kortlinjen och lägger en cutback som dock Valskog stöter bort men Morat fångar upp bollen och skjuter tätt över

Det kändes ändå som om vi var det klart bättre laget men det gällde att vi skulle sätta våra chanser. Därför var det jätteskönt att vi kunde kvittera redan efter 10 minuter. Det var Dalibor som hittade Karwan med en briljant passning och Karwan hade lite flyt när skottet touchade en försvarare och ställde målvakten som var på väg åt rätt håll.
Nu var det Oden för hela slanten, Valskog hade svårt att nå sin forward i motvinden och Kevins genialiska drag att flytta in Oscar som mittback visade sig vara nyckeln till framgång!
Vi trummade på och efter en halvtimme kom det rättvisa 3-2 målet! Återigen var det Dalibor som hittade Karwan som fri med målvakten kunde placera in bollen i nät!
Vi hade bud på ytterligare mål, bl a träffade Morat ribban när målvakten var långt ute.
Och med 5 minuter kvar var det "man of the match", Morat själv som kunde fastställa slutresultatet 4-2 efter att Hadi friställt honom med en distinkt passning!
Händelser i 2:a halvlek
46' Farligt frisparksinlägg av Valskog men Jocke är säkerheten själv när han oförskräckt plockar bollen i kamp med flera motståndare!
51' Utmärkt inlägg av Dennis till Karwan som nickar över
54' Inlägg av Valskog som nickas mot mål men Jocke räddar enkelt
55' 2-2 Oden genom Karwan (assist Dalibor)
58' Sinan fångar upp en bakåtpassning från Valskog, rundar målvakten och kan sätta bollen i tomt mål men träffar tyvärr burgaveln
61' Sinan vinner en andraboll och drar till på halvvolley, grym träff men bollen går stolpe ut!
62' Gult kort på Jonathan för farligt spel
72' Gult kort på nr 17 i Valskog för farligt spel
73' Inlägg av Dalibor till Morat som skjuter över i bra läge
73' Gult kort på Casper för spelförstörelse
73' Gult kort på Kevin för protest mot domslut
75' 3-2 Oden genom Karwan (assist Dalibor)
78' Morat prickar ribban med ett långskott!
81' Fint överlapp av Leo till Casper som tar sig fram till kortlinjen och ordnar fram en hörna
81' Bra hörna av Morat som Leo nickar över
85' 4-2 Oden genom Morat (assist Hadi)
90' Hampus som byttes in som forward i slutet (normalt mittback!) gör en läcker framspelning till Leo som rundar målvakten och skjuter mot tomt mål men en back hinner emellan och styr bollen till hörna
90+1' Hampus imponerad genom att försöka sig på en konstspark men tyvärr tar bollen på en försvarare, annars kanske årets mål där?

Ja, det var en skön seger mot ett fysiskt spelande Valskog som verkligen bjöd upp till kamp! Jättestarkt av laget att inte ge upp och med tålamod mala ner motståndarna och vinna andra halvlek med 3-0!
Det här visar på vinnarmentalitet vilket vi behöver för att nå vår målsättning.
Många spelare kandiderar till matchens lirare idag. Styrelsens val föll på Morat som belönades med en fruktkorg!